Let op met Stichting Hypotheekclaim

Huiseigenaren die een aflossingsvrije hypotheek verruilden voor een annuïteitenhypotheek zouden volgens Stichting Hypotheekclaim schade lopen. De stichting roept hypotheekoverstappers op om tegen betaling hun dossier te laten controleren. Adfiz twijfelt sterk aan de beweringen van de stichting. Ook Vereniging Eigen Huis waarschuwt voor Stichting Hypotheekclaim.

Volgens de stichting zouden overstappers niet gewezen zijn op de fiscale voordelen van een aflossingsvrije hypotheek. Met een maximale schuld is de hypotheekrenteaftrek ook maximaal. De lagere maandlast waar de stichting mee schermt komt doordat er niet afgelost wordt, en dus aan het einde van de looptijd de volledige schuld nog intact is.

Vereniging Eigen Huis herkent de misstanden niet die stichting Hypotheekclaim schetst: “Door de crisis en de dalende huizenprijzen kozen veel huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek ervoor deze af te lossen via een annuïtaire variant. Bij een verhuizing kan een nieuwe hypotheek maximaal voor de helft aflossingsvrij zijn. Deze moet altijd aan het einde van de looptijd alsnog worden afgelost. Wie hier onvoldoende rekening mee houdt, kan dan in de problemen komen.”

Wilt u meer informatie over uw hypotheek, neem dan gerust contact met ons op.