AANSPRAKELIJKHEID

Aansprakelijkheid

Als je aansprakelijk wordt gesteld voor geleden schade, kun je voor torenhoge kosten komen te staan. Met een goede aansprakelijkheidsverzekering bescherm je jezelf tegen deze kosten. Deze verzekering is zowel voor jou als de ander belangrijk.

Het kan gebeuren dat je onbedoeld schade toebrengt aan eigendommen van iemand anders. Of je wordt aansprakelijk gesteld voor lichamelijk letsel aan een ander, bijvoorbeeld als je als fietser geen voorrang hebt verleend en er daardoor een ongeval is ontstaat. Zeker bij letselschade kan de schadeclaim hoog oplopen. Hoe voorzichtig je ook bent, het risico van aansprakelijkheid is altijd aanwezig.

Dekking Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kun je je gezin, inclusief je huisdieren op één polis verzekeren. Ook kun je je uitwonende ongehuwde kinderen tijdens hun stage of studie meeverzekeren. Je kunt kiezen voor een verzekerd bedrag van € 1.250.000,- of een tegenwoordig gebruikelijker verzekerd bedrag van € 2.500.000,-. Naast de basisdekking, zijn er ook mogelijkheden om aanvullende dekkingen mee te verzekeren, zoals de verhaalsbijstanddekking en sterdekking.

Advies

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen de financiële consequenties van aansprakelijkheid. Een betaalbare aansprakelijkheidsverzekering regel je snel en goed via Smeink Assurantiën. Informeer bij ons welke verzekering het beste bij jouw situatie past, wij adviseren je hierover graag. Combineer je deze verzekering met andere verzekeringen in een pakket, dan kan dit ook nog een interessant premievoordeel opleveren.