RECHTSBIJSTAND

Recht

Als je een gang naar de rechter moet maken, kom je al snel voor torenhoge kosten te staan. Met een goede rechtsbijstandverzekering bescherm je jezelf tegen deze kosten. Ervaren advocaten en juristen helpen je bij het verdedigen van jouw belangen.

Wanneer kun je terugvallen op je rechtsbijstandsverzekering?

Met een rechtsbijstandsverzekering krijg je juridische hulp als je in een conflict verwikkeld bent geraakt en bespaar je jezelf een dure advocaat. Bijvoorbeeld bij:

  • verkeersongevallen (materiële- en letselschade)
  • conflicten op het werk, zoals ontslag of reorganisatie
  • kwesties over aankopen, leveringen, vakanties etc.
  • geschillen m.b.t. wonen en conflicten met buren

Rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken

Rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is nuttig. Niet alleen de verschillen in premie zijn groot, maar ook de voorwaarden van de diverse rechtsbijstandverzekeringen lopen uiteen én de rubrieken die je meeverzekerd. Zo zijn er bijvoorbeeld de rubrieken verkeer, wonen en inkomen.

Wij kunnen je hier alles over vertellen. Bijvoorbeeld of je je eigen advocaat mag kiezen, of echtscheiding inbegrepen is in de rechtsbijstand, of er een wachttijd gehanteerd wordt en of er een maximum vergoeding is. Schakel daarom Smeink Assurantiën in om de beste rechtsbijstandverzekeringen voor je te vergelijken.