Verhuizen of verbouwen? Dit moet je weten

Verbouwen en/of verhuizen is voor veel mensen een leuke, maar ook een stressvolle gebeurtenis. Je krijgt waarschijnlijk te maken met een (nieuwe) hypotheek, een aannemer, de gemeente en nog veel meer bedrijven en organisaties. Vergeet je verzekeringen niet toe te voegen aan de to-dolijst. Verzekeringen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van je verbouwing of verhuizing.

Verhuizing doorgeven

Het is belangrijk om je verhuizing op tijd aan ons door te geven. Niet alleen vanwege de adreswijziging, maar ook vanwege de dekking van je verzekeringen. In de periode rondom je verhuizing heb je waarschijnlijk tijdelijk twee adressen. Wij zorgen ervoor dat je tijdelijk op beide adressen verzekerd bent. Dat geldt zowel voor de inboedel- als voor de opstalverzekering.

Beide adressen zijn dan verzekerd voor bijvoorbeeld brand en inbraak. Dat kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld al gereedschap in je nieuwe huis hebt liggen, terwijl je nog op je oude adres woont. Ook tijdens de verhuizing zijn de meeste spullen verzekerd via de inboedelverzekering.

Verschil in premie

Daarnaast kan het zijn dat de premie van je verzekeringen gaat veranderen door je verhuizing. De hoogte van de premie van bijvoorbeeld de inboedelverzekering kan namelijk per regio verschillen. Dat geldt ook voor de autoverzekering. Het is goed om hier van tevoren naar te kijken.

Verbouwen

Heb je plannen om te gaan verbouwen? Dan is het ook belangrijk om even stil te staan bij je verzekeringen, met name de opstalverzekering is van belang. Deze verzekering vergoedt schade aan je huis, bijvoorbeeld door brand. Vaak moet je aanpassingen of verbeteringen aan je huis, zoals een aanbouw of zonnepanelen, doorgeven aan de verzekeraar om ervoor te zorgen dat dit onder de dekking valt.

Het is in elk geval belangrijk om veranderingen aan je huis door te geven aan ons. Dan kunnen we samen kijken of je verzekeringspakket nog up-to-date is.

Extra aandacht voor opstal

Ga je voor het eerst een huis kopen? Of ga je verhuizen van een appartement naar een woonhuis? Ook dan vraagt de opstalverzekering extra aandacht. Als huurder heb je namelijk vaak geen opstalverzekering nodig, dergelijke zaken worden geregeld door de verhuurder. Je eigen inboedel verzekeren volstaat in dat geval. Bij een appartementencomplex wordt de opstalverzekering vaak door de Vereniging van Eigenaren (VvE) geregeld. Als woningeigenaar heb je in de meeste gevallen wel een eigen opstalverzekering nodig.

Wijzigingen (gezins)situatie doorgeven

Tot slot nog een belangrijke tip: geef veranderingen in de samenstelling van je huishouden aan ons door. Ga je samenwonen? Ben je bezig met een scheiding? Heb je een kind gekregen? Of heb je een nieuwe partner met kinderen? Dergelijke veranderingen kunnen invloed hebben op je verzekeringen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw verzekeringen perfect passen bij jouw persoonlijke situatie.

Vragen?

Heb je vragen of wil je eens kijken of je verzekeringen nog passen bij je huidige situatie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.