foto Rob

Als iemand iets overkomt, of in gevaar is, dan schiet je als medemens te hulp. Dat zit in ieders genen zou je haast zeggen.

Niets is minder waar. In de hypotheekbranche kunnen ze je als (potentiële) klant laten verrekken. En dat is tegen mijn persoonlijke moraal in. Zo zit ik niet in elkaar.

Ik ga dit voor je uitleggen. Uit de praktijk.

Frank en Annemarie zijn een jong stel van begin 30. Ze woonden in het noorden van het land op een flatje. Annemarie kreeg op een gegeven ogenblik veel last van een darminfectie. Zo erg, dat ze niet meer kon werken. Kort daarop werd ze zwanger en in 2020 werd Hidde geboren. En zoals het altijd gaat, komt alles tegelijk.  Frank kreeg een leuke baan aangeboden in het midden van het land. Dus én verhuizen, én een kleine, én arbeidsongeschikt. Pffff.

Maar er zat niets anders op dan te verhuizen. Niet alleen voor het werk van Frank maar ook omdat de flat simpelweg te klein was geworden.

Ze besloten een huis te huren en hun flat te verkopen. Je raad het al: een restschuld die gefinancierd moest worden door een consumptief krediet.

Ze zakten langzaam weg in het financiële moeras.

Ze wilden dit oplossen door een huis te kopen en alles op orde te krijgen, maar er was geen adviseur of geldverstrekker die z’n vingers daaraan wilde branden. Geen hulp dus voor mensen die in nood waren.

Via een tip van een collega kwamen Frank en Annemarie bij mij. Zoals gezegd ben ik er om iemand uit de brand te helpen. Zeg maar een financiële EHBO-er 😊 .

Een lang verhaal kort: ik heb na lang zoeken 1 geldverstrekker bereid gevonden om op basis van  werkelijke lasten (en niet wat de regeltjes van een bank zeggen) een hypotheek te verstrekken.  Frank en Annemarie hebben hun krediet in kunnen lossen en waren van hun financiële problemen af. De rente was veel lager dus hun lasten gingen naar beneden.

Als je in een positieve flow zit, dan overkomen je vaak ook positieve dingen. Frank kreeg promotie, ging veel meer verdienen en ze hebben met mijn hulp nu een nog mooier huis kunnen kopen.

Hoe fijn is het als je dan als makelaar en financieel adviseur tegelijkertijd iemand kunt helpen. En vooral gelukkiger maken.

Daar doe ik het voor. Met mijn financiële EHBO-diploma!

Rob