Rob

Blog van Rob: EIND GOED, AL GOED!

Niet al te lang geleden verkocht ik een woning van een goede klant van mij aan een leuk jong stel, Maureen en Bart. In overleg met hun adviseur van de “bank op de hoek” hadden zij een bod uitgebracht met voorbehoud financiering. Volgens de adviseur moest de hypotheek prima haalbaar zijn dus geen vuiltje aan de lucht. Na verloop van een paar weken bleken er toch obstakels en haken en ogen te zitten aan hun dossier. Het leek er opdat het toch niet ging lukken, tot groot verdriet van het stel dat zich enorm had verheugd op de aankoop van hun eerste paleisje.

Ergens had ik een vermoeden waar de schoen wrong…. Ik vertelde hen dat ik naast makelaar ook onafhankelijk hypotheekadviseur ben en bood aan om eens te kijken naar hun situatie. Maar al te graag gingen zij hierop in en ik kwam er achter dat een specifieke beleidsregel van de “bank op de hoek” hen de das om deed. Deze norm wordt zeker niet door elke geldverstrekker gehanteerd en ik vond al snel een bank die Maureen en Bart een mooi voorstel kon doen.

Zo kon de combinatie van makelaardij en hypotheekadvies uitkomst bieden en Maureen en Bart heel erg blij maken met hun eerste stulpje!

Makelaardij en hypotheken…ik noem het mijn hobby’s. Gewoon omdat ik het zo leuk vind!